Jeugdrecreatie AvontuuR

Deze organisatie heb ik samen met mijn compagnon in 2007 opgericht en helemaal zelf opgebouwd tot een bedrijf dat zichzelf kan bedruipen en jaarlijks 80 kinderen een fantastische vakantie bezorgt. Wij organiseren in de zomervakantie betaalbare kindervakantiekampen voor kids van 10-14 jaar met het thema Game & Adventure. Veruit de meeste kinderen zijn zo enthousiast dat zij jaarlijks terugkomen.

Ik ben verantwoordelijk voor onder andere het opzetten van (nieuwe) activiteiten, het begeleiden van de 20 vrijwilligers tijdens de voorbereidingen en gedurende de kampweek, het ontwikkelen van een marketingprogramma en de bijbehorende communicatiemiddelen en het bijhouden van de administratie, inclusief de belastingaangifte.

Vrijwilligers
Voor de vrijwilligers heb ik een aantal documenten opgesteld, onder andere een survivalgids voor kampleiding, een taakomschrijving, een keukenhandboek, een hygiënecode.

Marketing
Ik heb verschillende communicatiemiddelen ontwikkeld, waaronder een folder en de website. Ook heb ik vanuit het bestaande logo een merchandisinglogo ontworpen.

De folder & flyer heb ik volledig in Adobe Photoshop ontworpen. Het heeft een speelse en avontuurlijke uitstraling die bij Game & Adventure kamp van past.
De folder wordt in drieën gevouwen. De voorkant van de folder heb ik met enkele aanpassingen omgevormd naar een flyer.

De website straalt zowel professionaliteit als kindvriendelijkheid uit en trekt ongeveer 600 bezoekers per maand. De professionaliteit komt voort uit de heldere structuur en het rustige ontwerp. Het kindvriendelijke aspect komt tot uiting in het informele taalgebruik en het gebruik van afbeeldingen en foto’s.

Activiteiten
Voor de kampweken heb ik activiteiten ontwikkeld om een afwisselend en volledig weekprogramma aan te kunnen bieden. Voor alle activiteiten ontwikkel ik de uitleg en alle spelmaterialen zelf. Hieronder staan een aantal voorbeelden van activiteiten uit het programma:

Stop-motion filmpje maken: Ik heb een activiteit opgezet waarbij de deelnemers zelf een animatiefilmpje of stop-motion filmpje kunnen maken. Zij verzinnen zelf een verhaallijn en maken de benodigdheden. Het maken van de foto’s doet de begeleiding samen met de deelnemers en daarna zetten de kinderen hun eigen filmpje in elkaar.

Survivaldag: Een avontuurlijke dag, die begint met een gps- en een kompastocht. Onderweg voeren de deelnemers opdrachten uit, zoals het vinden van eetbare planten en oplossingen in rampscenario’s. Verder houden we een keverrace: De deelnemers vangen een insect en racen daarmee tegen elkaar. Daarna bakken wij op (conservern)blikken een ei, een super survivallunch!
We sluiten af met een finale: Survival of the Fittest! De deelnemers vervullen verschillende survivalopdrachten, zoals knopen leggen, vuur maken en hutten bouwen.

Politie-AvontuuR: Een bloedstollend avontuur, waarbij de deelnemers op jacht gaan naar een ontsnapte gangster, die misdaden pleegt in de stad. Gewapend met handboeien en walkie-talkies gaan de deelnemers in politieteams op pad. Kunnen ze de gangster op tijd stoppen?

Spookhuis: Na een drukke week sluiten we af met een spookhuis. In korte tijd tover ik de accommodatie om tot een griezelhuis, waar de kinderen door opdrachten de benodigde attributen voor het kampvuur moeten verdienen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>