Werk

Als jongerencoördinator was ik verantwoordelijk voor het coördineren en begeleiden van de vrijwilligers die activiteiten op gebied van kunst en sport organiseren voor jongeren die in drie asielzoekerscentra in regio Utrecht wonen.

Ik had verschillende secretariële taken, zoals het schrijven van plannen en het bijhouden van een eigen administratie.

Plannen
Ik heb verschillende jaar- & projectplannen geschreven ten behoeve van fondsenwerving.

Administratie
Ik was verantwoordelijk voor alle administratieve afhandeling die komt kijken bij het aannemen van vrijwilligers en freelance workshopbegeleiders.

Ik heb me in eerste instantie gericht op het opzetten van de groepsactiviteiten, omdat dit voor de jongeren was stilgevallen. Ik heb in twee AZC’s vier jongerengroepen opgezet, die alle vier een verschillend activiteitenprogramma draaiden, zoals een dansproject, een beautyproject, houtbewerking, een breiproject, een modeproject, binnenhuisarchitectuur & theatersport.

Toen ik begon waren er twee vrijwilligers actief. Dit heb ik uitgebouwd tot een team van 12 vrijwilligers en 2 stagiaires.

Werven
Om deze vrijwilligers en stagiaires te werven heb ik gebruik gemaakt van sociale media, vrijwilligerscentrales en posters.

Binden
Ik was verantwoordelijk van het behoud van de vrijwilligers. Ik heb regelmatig bijeenkomsten georganiseerd om de vrijwilligers inspraak te geven. Ook heb ik betrokkenheid getoond door de activiteiten regelmatig bij te wonen en mee te draaien.

Behoeften
Daarnaast heb ik veel contact gehouden met de vrijwilligers om de behoeften vanuit de bewoners van het AZC te pijlen en op basis daarvan, in combinatie met de wensen van de vrijwilligers, een activiteitenprogramma te ontwikkelen. Daarnaast heb ik ook het landelijk beleid moeten verwerken in een werkbaar en wenselijk programma.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>